Čišćenje bazena (bazenske površine)

Čišćenje bazena (bazenske površine)

Po završetku izgradnje završnih radova slijedi fino temeljno čišćenje za tehnički pregled i  puštanje u rad. Prilikom izgradnje i izvođenja ostalih radova kao što su postavljanje pločica na području bazena, postavljanje pločica u sanitarnom bloku, montaže u tuševima, pregradne stijene i sl. potrebno je na kraju napraviti završno čišćenje koje uključuje uklanjanje svih vrsta nečistoća te ostatke od soboslikarskih radova, uklanjanja nečistoća od mase za popunjavanje fuga ili ostalih vrsta prljanja. Sva navedena čišćenja poželjno je učiniti prije finalne montaže opreme ili prije tehničkog pregleda za puštanje u rad.

Čišćenje bazena u proljetnim mjesecima ili poslije pražnjenja – postupak gdje je potrebno temeljno čišćenje. Moguće je izvesti sve radove čišćenja bazena i popratnih prostora. Tijekom uporabe bazena potrebno je imati na umu da postoje različite vrste nečistoće – npr. organska – čađa, prašina, masnoća, te mineralne nečistoće kao što su vodeni kamenac.

Prilikom čišćenja posebna pozornost posvećuje se odabiru sredstava za svaku vrstu nečistoće, pri čemu koristimo isključivo odgovarajuća biorazgradiva sredstva. Kod generalnog čišćenja otklanjaju se sve nečistoće, kamenac i sve što nije moguće ukloniti prilikom redovitog održavanje. Gdje je moguće čišćenje se obavlja strojno.

ADI servis za čišćenje ne bavi se servisom i održavanjem bazenske tehnike, već isključivo čišćenjem i održavanjem samog prostora bazena.